7 خاصیت شگفت انگیز خیار؛ از خشبویی دهان تا کاهش وزن
به گزارش مدرسه سما، آیا از فواید خیار اطلاعی دارید؟ خیار عضوی از خانواده کدوییان و خربزه است و تنوع بسیاری در نحوه مصرفش وجود دارد. بعضی برای مصرف به شکل خام هستند در حالی که انواع دیگر آن برای تهیه ترشی و سالاد بهتر هستند.

خیار ها دارای خاصیت خنک نماینده، بافت و طعم خاص هستند و به هر شکلی می توانند مورد مصرف قرار بگیرند. فواید خیار از نظر علمی ثابت شده است و تحقیقات فراوانی برای تایید این پژوهش ها اجرا شده اند. بعضی از گونه ها دارای پوستی نازک هستند، بعضی از آن ها از طریق پرورش گلخانه ای جهت مصرف در فصل گرم مناسب تر هستند. با دانش کافی از خواص خیار مطمئنا این خوراکی را به رژیم غذایی خود اضافه خواهید کرد. بعلاوه می توانید با توجه به سلیقه و موارد خاص خود، نمونه گلخانه ای را در خانه پرورش دهید.
در این مطلب به این نکته می پردازیم که این عضو از خانواده صیفی جات تا چه مقدار برای سلامتی مفید است.
به علت سهولت پرورش آن ها در گلخانه، می توانید آن ها را در تمام طول سال به جدول غذایی خود اضافه کنید - در اینجا دلایل قانع نماینده ای وجود دارند که نشان می دهند باید مصرف خیار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
7 مزیت مصرف خیار
1. خوشبو شدن نفس
خیار ها به دو روش برای خوشبو شدن دهان یاری می نمایند: سبزیجاتی که سرشار از فیبر هستند و ترشح غدد بزاقی را افزایش می دهند و در نتیجه باعث از بین رفتن باکتری ها می شوند.
علاوه بر این، خیار حاوی مواد ضد باکتریایی است که میکروب هایی که باعث بوی بد دهان می شوند را از بین می برند.
از این پس برای کاهش بوی بد دهان جویدن آدامس نعناع را فراموش کنید. در عوض، یک برش خیار را در دهان خود قرار دهید (با یا بدون پوست) و آن را برای نود ثانیه نگه دارید. سپس آن را بجوید تا نفس تان را تازه و دهان را خنک کند.
2. مقابله با سرطان
کوکوربیتاسین (Cucurbitacin) یک ترکیب فیتوشیمیایی در خیار و گیاهان مرتبط است که به اسم یک مکانیسم دفاعی عمل می نماید. در انسان نقش مهمی در پاسخ ایمنی، التهاب، تفکیک سلولی و مرگ سلولی دارد.
با مسدود کردن پروتئین خاصی که در سلول های سرطانی فعال می گردد، کوکوربیتاسین رشد سلول ها را متوقف می نماید و مرگ آن ها را سبب می گردد. بعلاوه سرطان هایی نظیر سرطان سینه، سرطان سر و گردن، لوسمی (خون)، لنفوم، ملانوما، لوزالمعده، پروستات و انواع دیگر این بیماری ها هم مورد آنالیز قرار گرفته اند.
علاوه بر این، آلکالوئید های آنتی اکسیدانی، فلاونوئید ها و ساپونین موجود در خیار نشان داده شده است که سلول های سرطان سینه و ریه را از بین می برد. از آنجا که رنگدانه های بیشتری در پوست خیار وجود دارد، حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به قسمت گوشتی اش است. در کنار وعده هایی غذایی روزانه، خیار را بگنجانید.
3. آب رسانی بدن
خیار ها از 95 درصد آب تشکیل شده اند و این یک خاصیت بی نظیر است. اغلب افراد مایعات کافی روزانه دریافت نمی نمایند و ممکن است از نوشیدن یک لیوان آب ساده در روز خسته شوند.
خوردن خیار یک روش مناسب و خوشمزه برای به دست آوردن آب و الکترولیت کافی به ویژه در ماه های گرم تابستان است.
4- قند خون را مدیریت می نماید
خبر خوب برای افراد دیابتی، خیار می تواند سطح قند خون را 67 درصد و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL کلسترول) را تا 87 درصد کاهش دهد!
مکاهممی که در در این تعادل اتفاق می افتد تحریک ترشح انسولین از طریق لوزالمعده و آنتی اکسیدان ها از طریق مصرف خیار است که با قند خون مقابله می نماید.
خیار حاوی قند طبیعی بسیار کم (1.7 گرم در هر 100 گرم) است، از همین رو خیار ممکن است میان وعده ای مناسب برای مبتلایان به دیابت باشد.
10 خوردنی مفید برای کنترل و کاهش قند خون
5- از مغز محافظت می نماید
فیستین یک ترکیب آنتی اکسیدانی فلاوانول است که در خیار، توت فرنگی، سیب، انگور، خرمالو، انبه و سایر میوه ها و سبزیجات یافت می گردد.
نتایج بدست آمده از تحقیقات نشان می دهد که فیستین قدرت حافظه و یادگیری را بهبود می بخشد و از بروز بیماری آلزایمر در جلوگیری می نماید که در نتیجه تجمع پلاک مغز اتفاق می افتد، البته این آزمایش بر روی موش ها اجرا شده است.
چندین مطالعه تأثیر فیستین را در برابر بیماری های متعدد نشان داده اند. گزارش شده است که این ماده دارای اثرات نورتروفیک، ضد سرطان، ضد التهاب و سایر اثرات مفید سلامتی است.
6. حاوی ویتامین و مواد معدنی فراوان
اگرچه خیار ها اکثراً از آب تشکیل شده اند، اما قسمت جامد آن یک منبع تغذیه ای مفید محسوب می گردد.
در اینجا هنگامی که یک فنجان خیار مصرف می کنید، مقدار توصیه های مورد احتیاج روزانه برای این مواد مغذی اصلی برای بدن را ارائه می دهد:
2 ٪ مس
11 ٪ ویتامین K. 2 ٪ ویتامین A. 2 ٪ تیامین (ویتامین B1)
4 ٪ منگنز
2 ٪ ریبوفلاوین (ویتامین B2)
2 ٪ B6
4 ٪ پتاسیم
2 ٪ فولات (ویتامین B9)
2 ٪ اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)
4 ٪ مهمیم
2 ٪ کلسیم
2 ٪ آهن
4 ٪ ویتامین C. 2 ٪ فسفر
2 ٪ زینک
7. کاهش وزن
از آنجا که خیار ها بیشتر از آب تشکیل شده اند، کالری و چربی اندکی دارند، 16 کالری و 0.2 گرم چربی در هر فنجان خیار خرد شده خام وجود دارد. علاوه بر این فیبر، مواد مغذی و تأثیر خیار بر قند خون را به آن بیفزایید، در نهایت در می یابید که خوردن این میوه برای افرادی که در پی کاهش وزن و لاغری هستند، بسیار مناسب است.
در این مقاله فقط چند مورد از مزایای سلامتی خیار را ذکر کردیم. بعلاوه باید بدانید که خیار یک سم زدایی قوی است و در معالجه آفتاب سوختگی و تسکین پوست موثر است.
علاوه بر این خیار می تواند باعث تحریک گاز روده در بعضی از افراد گردد. اگر این مسئله شما را نگران می نماید، در پی خیار های burpless در بخش فراوری یا فروشگاه ها باشید.
چرا وزن کم نمی کنیم؛ 20 علت رایج عدم کاهش وزن
منبع: dailyhealthpost
منبع: فرارو