10 غذا و ادویه پرخاصیت که پزشکان به رژیم غذایی خود می افزایند

به گزارش مدرسه سما، رژیم غذایی سالم از شما در برابر بسیاری از بیماری های مزمن و غیرواگیردار مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان محافظت می نماید. بیشتر متخصصان علوم پزشکی انتخاب های غذایی سالمی دارند و خوراکی هایی را به رژیم غذایی خود می افزایند که به تأمین مواد مغذی مورد احتیاج بدن یاری می نمایند و از فوایدی مثل افزایش سطح انرژی و مبارزه با بیماری برخوردارند. در این مطلب از خبرنگاران مگ قصد داریم شما را با برترین غذاهایی که پزشکان مصرف می نمایند، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

10 غذا و ادویه پرخاصیت که پزشکان به رژیم غذایی خود می افزایند

1. پاپریکا

پاپریکا از فلفل دلمه ای شیرین، فلفل چیلی تند و سایر فلفل های خانواده کاپسیکوم آنوم به دست می آید و دارای طعم ها و رنگ های متنوع است. این ادویه محبوب و پرکاربرد منبع خوب ویتامین A، بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها است. کاروتنوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از آسیب سلولی که می تواند به بیماری های قلبی-عروقی و مسائل مفصلی منجر گردد، جلوگیری می نمایند.

تحقیقات نشان داده اند که پاپریکا در محافظت از سلامت چشم ها نقش دارد، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد، به کنترل قند خون یاری می نماید و اثرات ضدسرطانی دارد. بعلاوه با افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها در کنترل وزن مؤثر است.

2. زردچوبه

زردچوبه یک ضدالتهاب قوی است که می تواند به درمان بیماری های التهابی مانند روماتیسم و بیماری التهابی روده (IBD) یاری کند. این ادویه خوش رنگ ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن را بالا می برد، حافظه را بهبود می بخشد و به پیشگیری از سرطان یاری می نماید. برخی از تحقیقات نشان داده اند که زردچوبه می تواند علائم افسردگی را کاهش دهد.

3. زیره سبز

ماده پرخاصیت دیگری که معمولاً پزشکان علاقه زیادی به آن دارند، زیره سبز است که منبع خوب فیبر و مواد معدنی محسوب می گردد. فیتوکمیکال ها یا ترکیبات گیاهی زیره سبز خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی دارند.

زیره یکی از ادویه هایی است که فعالیت آنزیم های گوارشی را افزایش می دهد و به بهبود هضم یاری می نماید. به علاوه، محققان بر این باورند که زیره سبز برای چشم ها مفید است، با عوارض دیابت مقابله می نماید و کلسترول خون را کاهش می دهد.

4. دانه چیا

آیا در پی یک سوپرفود هستید که بتوان آن را به بسیاری از غذاهای روزمره اضافه نمود؟ ممکن است دانه چیا همان چیزی باشد که در پی آن می گشت. این دانه پرخاصیت را می توان به اسموتی، ماست، سس سالاد، کیک و… اضافه نمود.

استفاده از دانه چیا راهی عالی برای افزودن فیبر، چربی های سالم و پروتئین به رژیم غذایی است. تنها یک اونس (28 گرم) از این دانه کوچک حاوی 10 گرم فیبر و 5 گرم پروتئین است. فیبر به حرکات دستگاه گوارش یاری می نماید و در کنترل قند خون نقش دارد.

دانه چیا منبع غنی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها نه تنها از چربی های موجود در دانه چیا در برابر فساد محافظت می نمایند، بلکه با خنثی کردن رادیکال های آزاد که می توانند به ترکیبات سلولی بدن آسیب برسانند، برای سلامت انسان مفیدند. افزایش رادیکال های آزاد در بدن به پیری زودرس و سرطان منجر می گردد.

5. دانه بزرک

دانه بزرک سرشار از چربی های امگا 3 است و فواید ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی دارد. به همین علت، یکی از سوپرفودهایی است که باید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این دانه پرخاصیت اندازه زیادی تیامین (ویتامین B1) دارد که نقش کلیدی در متابولیسم انرژی و عملکرد سلولی ایفا می نماید. بعلاوه منبع بسیار خوبی از مس است که در رشد مغز و حفظ سلامت سیستم ایمنی نقش دارد.

برخی از مطالعات نشان داده اند که دانه چیا خواص ضدسرطانی دارد و می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را، به خصوص در زنان یائسه، کاهش دهد. دانه چیا به علت فیبر فراوانی که دارد از سلامت روده محافظت می نماید و احتمال ابتلا به یبوست را کاهش می دهد. علاوه بر این، افزودن این دانه به رژیم غذایی روزمره با کاهش کلسترول خون و کنترل بهتر قند خون مرتبط است.

6. سیر

سیر نه تنها به غذاها طعمی متمایز می بخشد، بلکه باعث افزایش ارزش غذایی آن ها می گردد. اکنون دانشمندان می دانند که بیشتر فواید سیر از ترکیبات گوگردی آن ناشی می گردد که هنگام خرد کردن، له کردن یا جویدن یک حبه سیر ایجاد می شوند. آلیسین شناخته شده ترین ترکیب سیر است. سایر ترکیباتی که می توانند در خواص سیر نقش داشته باشند عبارتند از: دی آلیل دی سولفید و اس-آلیل سیستئین.

سیر کم کالری است، اما اندازه قابل توجهی ویتامین B، ویتامین C، سلنیوم و زینک (روی) دارد که همگی به فراوری انرژی و عملکرد صحیح سیستم ایمنی یاری می نمایند. بر اساس تحقیقات، سیر در کاهش فشار خون و کلسترول خون، کاهش علائم سرماخوردگی، بهبود سلامت استخوان ها و کاهش خطر زوال عقل نقش دارد و به شما یاری می نماید که عمر طولانی تری داشته باشید.

7. زنجبیل

زنجبیل هم از غذاهایی است که بسیاری از متخصصان علوم پزشکی به خواص بی شمار آن پی برده اند. از زنجبیل می توان به شکل تازه، خشک شده یا پودرشده استفاده کرد. این ادویه به طور گسترده در طب مکمل و طب سنتی کاربرد دارد. جینجرول که اصلی ترین ترکیب زنجبیل است مسؤول ایجاد بسیاری از خواص دارویی آن به شمار می رود.

نکته مهم در خصوص زنجبیل این است که نه تنها خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی فوق العاده ای دارد، بلکه فنل های موجود در آن واقعاً برای کاهش برخی از علائم گوارشی مفیدند. بعلاوه استفاده از زنجبیل با کاهش درد قاعدگی مرتبط است و به برطرف حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی یاری می نماید.

بر اساس مطالعات اجرا شده روی انسان و حیوان، زنجبیل می تواند در کاهش وزن نقش داشته باشد. توانایی زنجبیل برای تأثیرگذاری بر وزن بدن ممکن است به مکانیسم های خاصی مثل افزایش متابولیسم یا کاهش التهاب مرتبط باشد.

8. سبوس جوی دوسر

متخصصان توصیه می نمایند که با افزودن سبوس جوی دوسر به غذاهایی که به راحتی با آن ترکیب می شوند (مانند سس ها یا اسموتی ها)، مصرف فیبر محلول خود را افزایش دهید. فیبر محلول به کاهش کلسترول خون یاری می نماید و باعث سرکوب اشتها می گردد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد افرادی که برای صبحانه سبوس جوی دوسر مصرف می نمایند، نسبت به کسانی که از غلات صبحانه حاوی ذرت استفاده می نمایند، احساس سیری بیشتری دارند و کالری دریافتی آن ها در وعده غذایی بعدی کمتر می گردد.

9. انواع توت

معمولاً توت ها در صدر لیست غذاهایی که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند، قرار می گیرند. آن ها سرشار از ویتامین C هستند که با رادیکال های آزاد و انواع عفونت ها مبارزه می نماید. بعلاوه اندازه زیادی فیبر، منگنز و مس دارند که همگی باعث بهبود سلامتی عمومی بدن می شوند.

شواهد علمی نشان می دهد که خوردن توت سطح قند خون و انسولین را بهبود می بخشد و از سلول ها در برابر سطوح بالای قند خون محافظت می نماید. کسانی که توت ها را به رژیم غذایی خود می افزایند، کلسترول پایین تری دارند و کمتر از دیگران به سرطان مبتلا می شوند.

10. عدس

عدس سرشار از مواد معدنی، پروتئین، فیبر محلول، فولات (ویتامین B9)، منگنز، آهن، فسفر، تیامین (ویتامین B1)، پتاسیم و ویتامین B6 است و منبع خوب ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، سلنیوم، مس، منیزیم و روی محسوب می گردد.

تحقیقات نشان داده اند که ترکیبات موجود در عدس خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی دارند. استفاده از این ماده غذایی به کاهش قند خون و چربی های خون یاری می نماید و در محافظت از سلامت قلب نقش دارد.

عدس به علت داشتن پروتئین غذای ایدئالی برای گیاه خواران است. ترکیب کردن عدس با کینوا باعث تکمیل پروتئین های آن می گردد، به طوری که ارزش غذایی آن می تواند با گوشت یا ماهی برابری کند.

ترکیبی به نام اسید فیتیک در عدس وجود دارد که می تواند مانع جذب مواد معدنی در روده گردد. بهتر است قبل از پختن عدس آن را چند ساعت خیس کنید تا اندازه اسید فیتیک کاهش پیدا کند.

کلام پایانی

پیروی از رژیم غذایی سالم برترین توصیه برای کسانی است که می خواهند کمتر بیمار شوند و عمر طولانی تری داشته باشند. خوردن غذاهای سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی مثل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل نقش مهمی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری دارد. برای اینکه رژیم غذایی بهتری داشته باشید، اندازه مصرف غذاهای معرفی شده در این مقاله را افزایش دهید. این ها غذاهایی هستند که تحقیقات مختلف فواید آن ها را ثابت نموده اند و معمولاً پزشکان علاقه زیادی به آن ها دارند.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت مدرسه سما مگ را بخوانید.

منبع: thehealthy

منبع: دیجیکالا مگ

به "10 غذا و ادویه پرخاصیت که پزشکان به رژیم غذایی خود می افزایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 غذا و ادویه پرخاصیت که پزشکان به رژیم غذایی خود می افزایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید