طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر بهتر از قنادی
به گزارش مدرسه سما، شیرینی نارنجکی یا همان نون خامه ای همواره برترین گزینه برای پذیرایی به شمار میرود پس همواره یک تعدادی از آن در منزل داشته باشید. اگر شما عاشق خامه و شکلات هستید در مطالب قبلی می توانید طرز تهیه نون خامه ای شکلاتی را بخوانید. این شیرینی خوشمزه و مخملی را بدون فر و بهتر از هر قنادی در منزل برای خود می توانید درست کنید. طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر را در ادامه برایتان خواهیم گفت تا آن را برای عزیزان تان درست کنید.

مواد لازم برای شیرینی نارنجکی بدون فر
- آب یک فنجان
- کره بدون نمک یک دوم فنجان
- شکر یک و نیم قاشق غذاخوری
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- آرد همه منظوره یک فنجان
- تخم مرغ سه تا چهار تخم مرغ
- شکر به میزان لازم
مواد لازم برای فیلینگ شیرینی نارنجی بدون فر
- شیر یک و نیم فنجان
- خامه غلیظ یک و یک دوم فنجان
- وانیل به میزان لازم
- شکر دو سوم فنجان
- نشاسته ذرت یک چهارم فنجان
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ درشت شش عدد
- کره سرد بدون نمک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه فیلینگ شیرینی نارنجکی
1. شیر و خامه را مخلوط کنید
در اولین اقدام احتیاج است که به سراغ درست کردن فیلینگ آن بروید. پس در اولین مرحله از طرز تهیه فیلینگ شیرینی نارنجکی بدون فر باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. شیر را به همراه یک دوم فنجان خامه و وانیل در آن مخلوط نموده و روی حرارت میانه رو به بالا قرار قرار دهید. مواد را گاهی هم بزنید تا خامه حل گردد. با به جوش آمدن مخلوط، حرارت را کم نموده و قابلمه را کنار بگذارید.
2. مواد را مخلوط کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه فیلینگ شیرینی نارنجکی، یک کاسه بزرگ انتخاب کنید تا در آن شکر، نشاسته ذرت و نمک گفته شده را با یکدیگر مخلوط کنید. زرده تخم مرغ را هم در ادامه اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا کمرنگ و یک دست گردد. شیر را گرم کنید و یک دوم از آن را به آرامی داخل کاسه بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. شما باید به جای مانده شیر را با هم زن هم بزنید. مخلوط را از یک صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید.
3. زرده تخم مرغ را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه فیلینگ شیرینی نارنجکی باید مخلوط زرده تخم مرغ را بپزید به این معناکه آن را روی حرارت میانه رو به بالا بگذارید. آن را مدام هم بزنید تا غلیظ گردد و آغاز به حباب زدن کند. با حباب زدن کاسترد، آن را از روی حرارت بردارید و به سراغ کره بروید. کره را با هم زن بزنید تا ذوب و مخلوط گردد. کاسترد را به یک کاسه بزرگ تر منتقل کنید. کاسه را با پلاستیک خوب بپوشانید تا هوا وارد آن نگردد. شما باید به آرامی پلاستیک را روی ظرف فشار دهید تا از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری گردد. شما فیلینگ یا همان کاسترد شیرینی نارنجکی را از دو روز قبل یا حداقل دو ساعت قبل می توانید آماده کنید. اگر طعم کاسترد را برای فیلینگ این شیرینی دوست ندارید می توانید آن را با خامه پر کنید.
طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر
1. قابلمه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر باید یک قابلمه بزرگ و مناسب انتخاب کنید. آن را به همراه سه پایه فلزی روی حرارت میانه بگذارید و در آن را ببندید. شما باید 20 تا 25 دقیقه زمان دهید تا داخل قابلمه به خوبی گرم گردد. حال کف قالب خود را کاغذ روغنی بیاندازید و آن را کنار بگذارید. حال به سراغ دیگر مراحل پخت بروید. پیشنهاد ما به شما در صورت نداشتن ترازو و پیمانه برای شیرینی نارنجکی، خواندن طرز تهیه نون خامه ای با لیوان است.
2. مواد را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر باید در یک قابلمه بزرگ آب، شکر، نمک و کره را بریزید تا روی حرارت میانه رو به بالا جوش بیاید. باید بعد از جوش آمدن مخلوط بلافاصله قابلمه را از روی حرارت بردارید. حال آرد را کامل اضافه کنید. با قاشق چوبی مخلوط را آن قدر هم بزنید تا مخلوط یک دست گردد. قابلمه را مجدد روی حرارت میانه بگذارید و آن را 60 ثانیه هم بزنید. از طرز تهیه نون خامه ای به سبک قنادی ها هم غافل نشوید چراکه تمام ترفندهای پخت این شیرینی خوشمزه را گفته است.
3. تخم مرغ ها را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر ، مخلوط را با یاری هم زن حدود 2 دقیقه با سرعت میانه بزنید تا مخلوط خنک گردد. حال تخم مرغ را یکی یکی به مخلوط اضافه و هم بزنید. حواستان باشد که کناره های کاسه را هر بار بعد از شکستن تخم مرغ تراشیده و به مخلوط اضافه کنید. مخلوط تان باید صاف و براق باشد و تخم مرغ ها کامل در آن ترکیب شده باشند. خمیر شیرینی نارنجک باید بعد از پره های هم زن به آرامی و پیوسته بیفتد. شما در این مرحله باید به این نکته دقت داشته باشید که در صورت چسبیدن خمیر به پره های هم زن حتما یک عدد تخم مرغ دیگر به مخلوط اضافه نموده و مجدد هم بزنید تا خمیر غلیظ گردد.
4. شیرینی نارنجکی را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر ، کاسترد یا خامه را داخل قیف شیرینی پزی ریخته و کنار بگذارید. با فاصله از یکدیگر شکوفه بزنید. سینی یا قالب حاوی نارنجک های شکوفه زده تان را داخل قابلمه و روی سه پایه فلزی قرار دهید. ابتدا حرارت قابلمه را برای 15 دقیقهمیانه سپس 20 تا 25 دقیقه کم کنید تا به آرامی پخته شوند. روی شیرینی نارنجک هایتان باید طلایی شوند. شما باید حواستان باشد که در این مدت زمان در قابلمه را باز نکنید چراکه پف شیرینی هایتان می خوابد. استفاده از شعله پخش کن و دم کنی فراموش نگردد.
5. نارنجکی ها را با فیلینگ پر کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارنجکی پفکی نوبت به پر کردن شیرینی با فیلینگ می رسد. ته شیرینی را تا نصفه با یاری نوک یک چاقوی تیز سوراخ کنید. کمی زمان دهید تا شیرینی های پفکی تان خنک شوند. خامه به جای مانده را آنقدر بزنید تا قله های سفتی در ظرف تان ظاهر شوند. کاسترد را از یخچال بیرون بیاورید. آن را هم بزنید تا خرد شده و به بافتی صاف برسد. حال خامه فرم گرفته را داخل ظرف کاسترد بریزید. مواد را داخل قیف شیرینی پزی بریزید. حال با یاری قیف، شیرینی تان را با فیلینگ پر کنید. شیرینی ها را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شوند. در نهایت شیرینی ها را در ظرف موردنظر بچینید و روی آن ها را با سس شکلاتی تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی نارنجکی بدون فر
شیرینی نارنجکی همواره انتخاب اول کوچک و بزرگ بوده است پس شما با دانستن ترفندهای پخت ش، آن را به راحتی در منزل می توانید درست کنید.
پخت شیرینی نارنجکی در توستر
یکی دیگر از دستورهای طرز تهیه شیرینی نارنجکی بدون فر، پخت شیرینی در توستر است. شما مراحل تهیه فیلینگ و شیرینی را پیش ببرید. توستر را گرم کنید. قالب توستر را با سینی کاغذ روغنی پهن کنید. شیرینی ها را پایپ کنید. شما باید 20 دقیقه به شیرینی ها زمان دهید تا پخته شوند. شما در مطلب طرز تهیه نون خامه ای در توستر تمام ترفندهای آن را می توانید بخوانید.
پخت شیرینی نارنجکی در فر
نون خامه ای یا شیرینی نارنجکی را با فر هم می توان درست کرد و تغییری در مزه آن ایجاد نمی گردد. مراحل گفته شده را پیش ببرید. فر را روشن کنید تا گرم گردد. در سینی فر شیرینی ها را پایپ کنید بعد از پخت باید به یاری قیف شیرینی پزی، شیرینی نارنجک ها را از سرانجام ببرید و آن را با خامه یا کاسترد پر کنید. اگر برای میهمانی هایتان در کنار شیرینی نارنجکی، رولت هم درست کردید مطلب تزئین رولت خامه ای با میوه و شکلات را بخوانید تا از آن ایده بگیرید.
استفاده از ماسوره
برترین ماسوره ای که برای پایپ کردن شکوفه های نارنجکی می توان از آن استفاده کرد، ماسوره آچاری است. ماسوره آچاری، ماسوره ای گرد و بزرگ است که خامه یا همان فیلینگ به راحتی از آن خارج می گردد. شما برای بهتر فرم گرفتن خمیرتان می توانید از ماسوره های بامیه، شکوفه، m1 و d2 هم بهره ببرید. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که ماسوره های ساده به خمیر شکل و شیاری نخواهند داد. از خواندن طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه غافل نشوید که برترین مکمل کنار نون خامه ای برای پذیرایی محسوب می گردد.
خمیری نشدن شیرینی نارنجکی
شیرینی نارنجکی بعد از بیرون آمدن از قابلمه یا فر معمولا حالت خمیری به خود می گیرد. شما برای جلوگیری از این کار باید با یاری خلال دندان در مرکز شیرینی، یک سوراخ ریز ایجاد کنید تا بخار آن خارج گردد. حال اگر شیرینی تان کامل نپزد و ترد نباشد حالت وارفته و خمیری به خود می گیرد.
پف نکردن شیرینی
قابلمه کامل گرم نشده است.
در قابلمه را زود باز نموده اید؛ یادتان باشد که بعد از پخت بهتر است خمیرها به مدت پنج دقیقه در فر بمانند.
حرارت را زیاد نموده اید و تنها پوسته نان ها طلایی شده اند و داخل آن ها مغزپخت و خشک نشده است.
نگه داری نون نارنجکی
خمیر نون خامه ای را از دو روز قبل می توانید تهیه نموده و در دمای اتاق نگه دارید. دقت داشته باشید که روی آن را حتما بپوشانید و در دمای خنک نگه دارید. احتمال نرم شدن خمیرها بعد از 2 روز وجود دارد. آن ها را قبل از پخت برای پنج دقیقه در فر یا قابلمه بگذارید.
میزان کالری شیرینی نارنجکی
نون خامه ای با آن بافت مخملی و طعم شیرینش یکی از پرکالری ترین شیرینی ها است که در میزان های مختلف می توان آن را درست کرد. با توجه به کربوهیدرات نون خامه ای، خوردن آن به همه توصیه نمی گردد. اگر شما رژیم غذایی خاصی را دنبال می کنید برای آشنایی با میزان کالری این شیرینی مقاله کالری نون خامه ای را بخوانید.
منبع: کتاب کاله