طرز تهیه بیج بیج ، غذای محبوب مازندرانی را امتحان کنید
به گزارش مدرسه سما، خورش بیج بیج یکی از غذاهای سنتی و محبوب مازندرانی هاست که جزو غذاهای اصلی آن ها محسوب می گردد. در این مطلب با طرز تهیه خورش بیج بیج آشنا می شوید.
به گزارش مدرسه سما، استان های شمالی کشور به علت دارا بودن اقلیم خوب و زمین های حاصلخیز خاستگاه انواع خوراک ها و غذاهای محلی و سنتی هستند. غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر هوادار و مقوی هستند.
خورش بیج بیج یکی از غذاهای سنتی و محبوب مازندارنی هاست که جزو غذاهای اصلی آن ها محسوب می گردد و می توان گفت این خورش بر سر سفره مهمان و در کنار بقیه غذاها حضور ثابت و همیشگی دارد. خورش بیج بیج دستور پخت بسیار ساده ای دارد؛ بعلاوه یک غذای مفید و مقوی برای بچه ها است. در این مطلب طرز تهیه خورش بیج بیج همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
- کم چرب و خوشمزه، یک متریال عالی برای سالادها و فینگر فودها
مواد لازم برای تهیه خورش بیج بیج
گوشت چرخ نموده: 300 گرم
گوجه فرنگی: 2 عدد
پیاز بزرگ: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی: 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
آب نارنج یا آبغوره: 1 فنجان
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش بیج بیج
1 ـ ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک گردد؛ سپس کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
2 ـ گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت کاملا باز گردد؛ سپس حدود یک دقیقه گوشت را با پیاز تفت بدهید و باز هم کمی نمک با زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید.
3 ـ گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده کنید یا با با دستگاه میکس کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید؛ سپس رب گوجه را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. حدود یک دقیقه صبر کنید تا گوجه و رب با هم تفت بخورند.
4 ـ در این مرحله دو لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را بگذارید. ابتدا صبر کنید تا خورش به جوش بیاید؛ سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم خورش با حرارت کم بپزد و به روغن بیاید. در این فاصله گاهی درب قابلمه را باز کنید و خورش را هم بزنید.
5 ـ سیب زمینی را پوست کنید وبه صورت مکعبی برش بزنید؛ سپس داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
6 ـ ده دقیقه آخر پخت خورش آب نارنج یا آبغوره را به قابلمه اضافه کنید. وقتی خورش بیج بیج شما کاملا جا افتاد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و سیب زمینی های سرخ نموده را روی خورش بریزید. این خورش خوشمزه را همراه با کته میل کنید.
- طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی | فوت وفن های خوشمزه شدن میرزا قاسمی
نکته
غلظت این خورش کاملا سلیقه ای است. برخی ها خورش بیج بیج را به صورت غلیظ تر و برخی دیگر آبکی تر می پسندند؛ بنابراین مقدار آبی که به این خورش اضافه می کنید، به ذائقه شما بستگی دارد.
منبع: فرارو
منبع: همشهری آنلاین