طرز تهیه شامی کباب ترد با سس مخصوص و نکات وا نرفتن کتلت

به گزارش مدرسه سما، شامی کباب یکی از غذاهای قدیمی سفره ایرانی هاست. غذایی شبیه به کتلت گوشت که با استفاده از لپه، ترد می گردد و سالم آماده کردنش، فوت و فن های خاصی دارد. در این مطلب طرز تهیه شامی کباب و نکاتی برای وا نرفتن آن در زمان پخت را با شما در میان می گذاریم.

طرز تهیه شامی کباب ترد با سس مخصوص و نکات وا نرفتن کتلت

مواد لازم برای تهیه شامی کباب

  • گوشت چرخ نموده گوسفندی یا مخلوط 300 گرم
  • سیب زمینی میانه دو عدد
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
  • لپه پخته شده یک لیوان
  • مرزه خشک یک قاشق مرباخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص

  • گوجه فرنگی چهار عدد
  • سیر دو حبه
  • سرکه یک قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون یک قاشق مرباخوری
  • شکر یک قاشق مرباخوری سر خالی
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه شامی کباب

مرحله اول

برای تهیه یک شامی کباب خوشمزه و ترد حتما باید لپه ها را از 5 ساعت قبل خیس کنید. سپس در صافی بریزید و بعد از گرفته شدن آبش، آن را در مخلوط کن نرم کنید. اگر لپه را خیس ننموده اید، آن را نیم پز نموده، آبش را بگیرید و سپس در مخلوط کن بریزید.

مرحله دوم

سیب زمینی ها را آبپز کنید. در این فاصله، پیاز را با رنده ریز رنده نموده، آب آن را کامل بگیرید و در همان ظرف، سیب زمینی ها را پس از پخت رنده کنید.

مرحله سوم

گوشت چرخ نموده را همراه با زردچوبه به سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مواد را با دست ورز دهید. وقتی گوشت، سیب زمینی و پیاز با هم کاملا مخلوط شدند، آرد نخودچی و لپه ها را اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید.

مرحله چهارم

تخم مرغ را همراه با یک قاشق مرباخوری مرزه خشک شده روی مواد بشکنید، نمک را اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید.

مرحله پنجم

روغن را در تابه داغ کنید، به مقدار یک گردوی درشت از مایه شامی بردارید، با دست صاف کنید و در تابه بیندازید. روغنی که برای سرخ شدن استفاده می کنید، باید تا نیمه ارتفاع شامی ها بیاید.

فوت و فن کوزه گری برای پخت شامی کباب

  • اضافه کردن تخم مرغ با توجه به طرز تهیه شامی کباب اجباری نیست اما اگر احساس کردید مواد شامی کباب شما حالت چسبندگی ندارند، یک تخم مرغ به این ترکیب اضافه کنید تا در زمان پخت وا نروند.
  • اگر آرد نخودچی و لپه در خانه ندارید، از نخود خیس خورده بهره ببرید.
  • اگر وقت دارید، بعد از ترکیب کردن مواد روی مایه را بپوشانید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. این کار به وا نرفتن شامی کباب یاری می نماید.
  • اگر به شامی کباب یک قاشق غذاخوری پیاز خشک شده اضافه کنید، طعم آن دلچسب تر می گردد.
  • شامی ها را آنقدر سرخ نکنید که قهوه ای تیره شوند. وقتی کباب ها کمی رنگ عوض کردند، آنها را از روی دیگر به همان مقدار سرخ کنید و سپس از روغن بیرون بیاورید.
  • همانطور که در طرز تهیه شامی کباب گفتیم، بهتر است برای پخت این غذا از گوشت گوسفند بهره ببرید. خشکی گوشت گوساله، شامی ها را بیش از مقدار خشک خواهد نمود.
  • اگر به غذاهای نانی علاقمندید پیشنهاد می کنیم شامی گیلانی، کتلت گوشت و کتلت مرغ زعفرانی را حتما امتحان کنید.

طرز تهیه سس مخصوص شامی کباب

مرحله اول

شامی کباب را می توانید با گوجه سرخ شده و همراه با سالاد شیرازی سرو کنید، اما در صورت تمایل می توانید سس مخصوصی را با گوجه تازه برای این غذا آماده کنید.

مرحله دوم

گوجه فرنگی ها را در آب جوش بیندازید. پس از 3 دقیقه آنها را بیرون بیاورید، در آب سرد بیندازید و دانه دانه، پوستشان را جدا کنید.

مرحله سوم

گوجه هایی که پوست گرفته اید را با دو حبه سیر، یک قاشق چای خوری سرخالی فلفل سیاه و کمی نمک در مخلوط کن بریزید و پوره کنید.

مرحله چهارم

پوره گوجه را در تابه یا قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی نیمی از آب آن جمع شد، یک قاشق غذاخوری سرکه انگور و یک قاشق مربا خوری شکر را همراه با یک قاشق مرباخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید و به پخت ادامه دهید.

مرحله پنجم

وقتی سس آماده شد، می توانید شامی کباب ها را در تابه سس قرار دهید و برای 5 دقیقه به پخت ادامه دهید، یا اینکه شامی ها را در یک ظرف و سس را در ظرفی جداگانه سرو کنید. سسی که برای شامی کباب به شما آموزش دادیم، کمی شیرین است، اما اگر بخواهید می توانید از انواع سس های تند برای این غذا بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه شامی کباب ترد با سس مخصوص و نکات وا نرفتن کتلت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی کباب ترد با سس مخصوص و نکات وا نرفتن کتلت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید