درباره استیک و انواع آن بیشتر بدانیم

به گزارش مدرسه سما، خیلی از ما عاشق گوشت قرمز هستیم و فکر می کنیم اگر یک روز گوشت نخوریم انگار آن روز غذا نخورده ایم. شاید چنین تصوری نادرست باشد اما لذت خوردن گوشت را نمی توان انکار کرد. یکی از برترین راه ها برای لذت بردن از گوشت قرمز، طبخ و خوردن استیک است. حالا تصور کنید برای صرف استیک به رستوران رفته اید و می خواهید یکی از استیک های منو را انتخاب کنید؛ ریب آی یا تی بُن؟ برای این که با تفاوت های اسامی و روش های طبخ آن ها آشنا شوید خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم.

درباره استیک و انواع آن بیشتر بدانیم

ریب آی (Rib-eye Steak)

ریب آی یک استیک قدیمی و کلاسیک است که از دنده گاو گرفته می گردد، طعم لذیذی دارد و بسیار نرم است. همان طور که حدس می زنید علت این نرمی و خوشمزگی وجود ذخایر چربی در این قسمت از گوشت است، به همین علت می توان آن را روی باربکیو هم کباب کرد.

برترین اندازه پختگی برای این استیک بین آب دار-میانه و میانه است. هنگام طبخ استیک ریب آی دقت داشته باشید که برترین روش، پختن گوشت به همراه استخوان آن است. گوشت را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید کمی بیشتر از قسمت های دیگر بپزد.

سیرلوین (Sirloin Steak)

این برش از گوشت هواداران زیادی دارد و از بالای بخش میانی جسم گاو گرفته می گردد. این قسمت شامل شانه نمی گردد و بسیار نرم و آغشته به چربی است. قبل از طبخ باید با دقت تمام قسمت های غضروفی را از گوشت جدا کنید.

استیک فیله (Fillet Steak)

این استیک کم چرب ترین و تردترین نوع آن است. از گوشت فیله معمولا برای درست کردن غذاهایی مثل استرگانف استفاده می گردد. هم چنین می توان با پهن و صاف کردن آن ساندویچ استیک درست کرد.

گوشت انتهای کپل معمولا در تهیه شاتوبریان استفاده می گردد، در حالی که برش فیله میانی بخش اصلی فیله و اغلب گران ترین قسمت گوشت است. با چند ضربه دست به گوشت، رطوبت اضافی آن را بگیرید. برای پختن گوشت از بیشترین دما بهره ببرید. مراقب گوشت هایی که غشای آبی رنگ دارند و اصطلاحا به آن ها پوست نقره ای می گویند باشید چرا که این قسمت باید از گوشت جدا گردد؛ درغیر این صورت هنگام پخت، گوشت جمع شده و استیک شما سفت می گردد.

استیک تی بُن (T-bone Steak)

یک تکه گوشت قرمز بزرگ که یک سمت آن راسته و سمت دیگر آن فیله است، بنابراین می توان گفت ترکیب خوبی از هردوی آن ها است. اندازه پخت این دو بخش از هم فرق دارد بنابراین هنگام پخت باید خوب مراقب استیک باشید.

فلت آیرن (Flat Iron Steak)

این استیک یک برش خوب و باارزش از گوشت شانه گاو است و این روز ها در انگلستان بسیار هوادار دارد. گوشتی ترد و خوش عطر که به خوبی در سس خوابانده می گردد و بهتری اندازه طبخ آن آب دار یا آب دار-میانه است.

این گوشت را حتما باید روی یک سطح بسیار داغ طبخ دهید. قبل از سرو استیک روی آن یک تکه کره بگذارید، سپس بدون فشار با فویل بپوشانید و اجازه دهید 3 دقیقه بماند تا کره روی گوشت آب گردد.

درجه آمادگی استیک (Steak Degrees Of Doneness)

معمولا هنگام سفارش این غذا در رستوران، از شما در خصوص اندازه پختگی و خامی یا به اصطلاح درجه آمادگی آن سوال می گردد. پختگی گوشت استیک بسته به سلیقه شما به پنج سطح دسته بندی می گردد:

1- آب دار (Rare)

2- آب دار - میانه (Rare-Medium)

3- میانه (Medium)

4- میانه - مغز پخت (Medium-Well)

5- کاملا مغز پخت (Well Done)

منبع: کتاب کاله

به "درباره استیک و انواع آن بیشتر بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره استیک و انواع آن بیشتر بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید