طرز تهیه آش ماست؛ غذای سنتی گرگانی طرز تهیه آش ماست؛ غذای سنتی گرگانی
به گزارش مدرسه سما، آش ماست یکی از پرطرفدارترین انواع آش ها در شمال کشورمان است. گرگانی ها این غذای خوشمزه را با دستورپخت مخصوص تهیه می نمایند که طعم و مزه ای فوق العاده عالی دارد. شما نیز می توانید با چند ترفند ساده و با استفاده از مواد اولیه در دسترس، آش ماست را در خانه تهیه کنید از خوردن آن لذت ببرید.

در تهیه آش ماست از مواد مقوی و مغذی برای بدن مثل اسفناج، انواع سبزی ها و … استفاده می شود. بنابراین با قراردادن این غذا در برنامه غذایی تان، قدمی مثبت برای سلامتی تان خواهید برداشت. این آش علاوه بر مقوی بودن، به علت طعم خوب، بسیار خوش خور و خوش طعم است و هواداران زیادی در سراسر کشور دارد.
طرز تهیه آش ماست گرگانیهم اکنون بسیاری از رستوران ها و مراکز تهیه غذا در کشور با آش ماست از مشتری های خود پذیرایی می نمایند. فقط کافیست یک بار طعم خاص این آش را بچشید تا جزو مشتری های پر و پا قرص آن شوید و همیشه به رستوران های گرگان یا گلستان برای سرو آن بروید.
شما می توانید آش ماست را به راحتی در خانه درست کنید. اما طرز تهیه آش ماست چگونه است؟ چطور این آش را به برترین شکل و با بالاترین کیفیت ممکن تهیه کنیم؟
طرز تهیه آش ماست؛ غذای سنتی گرگانی
اطلاعات تکمیلی تهیه آش ماست گرگانی به ترتیب زیر است:
مقدار کالری | 250 کالری |
مدت زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
مدت زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
مواد لازم برای تهیه آش ماست
مواد برای برای تهیه آش ماست را در ادامه فهرست می کنیم:
کدو سبز | 4 عدد |
برگ سیر تازه، جعفری، اسفناج و گشنیز | 500 گرم |
روغن | به مقدار لازم |
ماست ترش | 2 پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
نعناع | 1 قاشق غذاخوری |
برنج | 1 و 1/2 پیمانه برنج |
دستور پخت آش ماست شمالی
طرز تهیه آش ماست را در شرح می دهیم:
- ابتدا برنج ها را برای چند ساعت اجازه دهید داخل محلول آب و نمک خیسانده شوند.
- داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و آن را روی گاز بگذارید.
- برگ های سیر تازه را خرد نموده و در آب به جوش آمده داخل قابلمه بریزید. کمی صبر کنید تا برگ ها پخته و نرم شوند.
- سبزها را به صورت کاملا ریز خرد و کدوها را نیز به صورت حلقه ای برش دهید. اکنون این مواد را داخل قابلمه بریزید.
- بعد از گذشت حدود 25 دقیقه که مواد کمی پخته شدند، ماست ها را با کمی آب داخل یک ظرف بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید.
- محلول ماست و آب را داخل قابلمه بریزید. هر چند دقیقه یک بار مواد را به واسطه ملاقه یا قاشق بزرگ مخلوط کنید تا ماست ها ته نگیرند.
- وقتی 15 دقیقه به پخت کامل مواد مانده بود، می توانید نعناع را به قابلمه اضافه کنید.
- به آش نگاهی بیندازید، اگر جا افتاده بود، اکنون زمان سرو غذا است.
طرز تهیه آش ماست با اسفناج و سایر سبزی های خوشمزه به همین سادگی بود. شما می توانید آش را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه برای مهمانی تان تدارک ببینید. اگر می خواهید همه غذاها و پیش خوراک هایتان شمالی باشند، ما به عنوان غذای اصلی ترشی پلا گرگان و گلستان را پیشنهاد می دهیم که یک غذای ترش و لذیذ است.
طرز تهیه آش ماست با بلغور
برای تهیه آش ماست با بلغور از مواد اولیه ای که در ادامه می گوییم، بهره ببرید:
اسفناج، گشنیز، تره و جعفری | 200 گرم |
آب گوشت | 1 لیتر |
بلغور گندم | 1 استکان |
برنج نیم دانه | 1 استکان |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 1 عدد |
عدس پخته شده | 1 لیوان |
نخود پخته شده | نصف لیوان |
ماست پر چرب ترش | 1 کاسه بزرگ |
کره و روغن | به میزان لازم |
پودر نعناع | 1 قاشق سوپ خوری |
پودر گل سرخ و نعناع داغ برای تزیین | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
آب جوش | به مقدار لازم |
برای تهیه آش ماست با بلغور طبق مراحلی که در ادامه می گوییم، پیش بروید:
- داخل یک ماهیتابه روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را داخل آن تفت دهید.
- نعناع خشک ها را به ماهیتابه اضافه کنید و کمی آنها را تفت دهید.
- داخل یک قابلمه آب جوش، برنج، بلغور، هویج خرد شده و آبگوشت بریزید وروی حرارت گاز بگذارید. درب قابلمه را ببندید تا مواد به خوبی پخته شوند.
- بعد از پخت کامل مواد، سبزی ها را داخل مواد بریزید و اجازه دهید پخته شوند. در این حین نخود و عدس ها را به مواد بیفزایید.
- ماست را داخل ظرفی بریزید و به خوبی هم بزنید. اکنون کمی از آش را روی ماست بریزید تا گرم شود، سپس تمام ظرف ماست را داخل قابلمه آش خالی کنید.
اکنون آش ماست با بلغور آماده است و می توانید با نعناع داغ و پودر گل سرخ این غذای خوشمزه شمالی را تزیین کنید.
طرز تهیه آش ماست با رشته
آش ماست با رشته یکی دیگر از انواع غذاهای محلی گرگان و غذاهای سنتی گلستان است که محبوبیت زیادی دارد. مواد اولیه این آش را در ادامه فهرست می کنیم:
سبزی آش | 1 لیوان |
ماست یا دوغ | 1 کیلو |
نعناع و سیر داغ | به مقدار لازم |
لوبیا چیتی یا نخود لوبیا | نصف لیوان |
عدس | یک چهارم لیوان |
پیاز داغ | به میزان لازم |
کشک | 3 قاشق غذاخوری |
رشته | 1 لیوان |
برنج | یک چهارم لیوان |
پیاز داغ | به میزان لازم |
طرز تهیه آش ماست با رشته به ترتیب زیر است:
- شب قبل از تهیه آش ماست، نخودها یا لوبیا ها را در ظرف آب بگذارید تا نفخشان به طور کامل گرفته شود. در این حین می توانید چندین بار آب حبوبات را عوض کنید. روز بعد حبوبات را داخل یک ظرف آب روی گاز بگذارید تا کاملا پخته شوند.
- برنج ها را کاملا بشویید. داخل یک قابلمه آب ریخته و آن را روی گاز بگذارید. اکنون برنج ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید پخته شوند.
- سبزی آش را به همراه ماست هم زده به قابلمه بیفزایید.
- زیر شعله گاز را زیاد کنید و مداوم مواد قابلمه را هم بزنید تا ماست ته نگیرد.
- با به جوش رسیدن آب، زیر شعله گاز را کم کنید و لوبیاها یا نخودهای پخته شده را با عدس ها به مواد قابلمه بیفزایید.
- 30 دقیقه صبر کنید تا آش پخته شود. اکنون نوبت اضافه کردن رشته آش ها است. بنابراین رشته ها را از وسط خرد کنید و داخل قابلمه بریزید.
- داخل یک ماهیتابه روغن بریزید و آن را روی شعله گاز بگذارید. اکنون پیازهای خلالی خرد شده را داخل ماهیتابه تفت دهید.
- بیشتر پیازداغ ها را داخل قابلمه آش بریزید، اما کمی از آنها داخل ماهیتابه نگه دارید.
- زیر شعله ماهیتابه را همچنان روشن بگذارید. کشک ها را به ماهیتابه بیفزایید و خوب با پیاز داغ های به جای مانده تفت دهید. حالا کشک و پیازها را به مواد قابلمه اضافه کنید.
- نعناع و سیرها را نیز داخل روغن تفت دهید و سپس داخل مواد قابلمه بریزید.
- مقدار نمک آش را امتحان کنید، اگر نمک به مقدار کافی نداشت، داخل مواد نمک بریزید.
- شما می توانید با استفاده از پیاز داغ؛ کشک، سیر داغ و نعناع داغ ظرف سرو آش ماست را تزیین کنید.
آش ماست شما آماده است و می توانید این غذای خوشمزه را نوش جان کنید.
نکته های مهم درباره تهیه آش ماست
به چند نکته مهم در تهیه آش ماست باید توجه داشته باشید که این نکته ها را در ادامه می گوییم:
- آش ماست به علت شباهت اسمی با آش ماستابه شاید با آن اشتباه گرفته شود؛ اما طرز تهیه آش ماستابه فرق دارد و اصالت این آش به خراسان بر می شود.
- امکان تهیه آش ماست با لپه یا عدس نیز وجود دارد.
- ماست محلی چکیده برترین گزینه برای تهیه آش ماست لذیذ و خوشمزه است.
- اگر می خواهید آش کاملا جا بیفتد، اجازه دهید حدود 1 ساعت و نیم روی شعله گاز پخته شود..
آش ماست، غذایی خوشمزه و لذیذ
در این مطلب به طور کامل طرز تهیه آش ماست مجلسی و ساده را با مواد مختلف آموزش دادیم. اکنون می دانید که چطور این غذا را برای مراسم ها یا ضیافت های مختلف تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این آش گزینه ای مناسب برای سرو در روزهای ماه مبارک رمضان برای افطار است. شما می توانید آش ماست را برای دورهمی های خانوادگی تان نیز تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سرو آش ماست برای روزهای سرد پاییزی یا زمستانی ایده ای عالی و مجذوب کننده است. در روزهای سرد می توانید به همراه خانواده به دل طبیعت بزنید و آنجا با یک کاسه آش ماست دلی از عزا در بیاورد. این تجربه و چشیدن طعم عالی آش ماست تا ابد برایتان تبدیل به یک خاطره زیبا و ماندگار می شود که با هر بار به یاد آوردنش لبخند به لب می آورید و شادمان می شوید.
طرز تهیه آش ماست گرگانی ساده است، اگر تهیه طرز تهیه آش های دیگر را می دانید، تهیه این آش برایتان مشکل و سخت نخواهد بود. کافیست طبق مراحلی که در این مطلب گفتیم، قدم به قدم پیش بروید تا این آش خوشمزه و لذیذ را در زیر 2 ساعت درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این آش می تواند سفره تان را رنگین و زیبا کند و باعث می شود یک پذیرایی مفصل و جانانه از مهمانانتان داشته باشید.
طرز تهیه آش ماست گرگانی ساده است، اما گاهی حوصله تهیه همین غذای ساده را نیز داخل خانه ندارید. در این صورت کافیست به اپلیکیشن های مخصوص مدرسه سما گرگان مراجعه کنید تا بتوانید فهرستی از انواع غذاهای محلی، فست فودی یا ایرانی را ببینید و هر غذایی را که خواستید، سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود