خبرنگاران واگیرتر از کرونا

به گزارش مدرسه سما، سنندج - خبرنگاران - خبر شیوع کرونا در کشورمان که منتشر شد، دولت اولین خیری بود که دست بکار شد و هزینه بستری و تست مبتلایان و افراد مشکوک به ابتلا به بیماری را رایگان اعلام نمود تا بستر را برای ورود خیرین سلامت در این عرصه بیشتر فراهم کند.

خبرنگاران واگیرتر از کرونا

خبر اشاعه کرونا اگر چه شوک بزرگی برای کشورمان بود اما مسوولان را دستپاچه نکرد تا کاسه چه کنم، چه کنم بدست بگیرند و به قول سخنگوی دولت، سلامت مردم، فدای مصلحت اندیشی سیاسی و مالی نشد.

دولت که از ابتدای فعالیت خود، روزهای سخت زیادی از جمله تحریم، بلایای طبیعی مثل زلزله و ییل را تحمل کرده، نگذاشت امور کشور لحظه ای بر زمین بماند ولی این بار در بوته آزمایش سخت تری نهاده شد.

ویروسی کوچک که همه ابعاد یک کشور را می تواند به هم بریزد به جان ملتی افتاد که در تحریم های دارویی ظالمانه بسر می برند و ابرقدرت ها برای یاری های شأن شرط و شروط می گذارند و البته که باید در جواب شان گفت، نه مرسی! شما اگر توان یاری داشتید از بیماران خودتان بین یک هزار و 400 تا سه هزار و 200 دلار نمی گرفتید و رسانه هایتان را به جان امنیت روانی ایرانی ها نمی انداختید.

همه کشور دست بدست هم دادند تا بتوانند از این بحران هم عبور نمایند، از وزارت دفاع که ساخت کیت های تشخیص بیماری را شروع کرد تا همین راننده آژانسی که برای سلامت جامعه، بدست مسافرانش مایع ضدعفونی نماینده می زند، همه و همه به صحنه آمدند تا نگذارند کرونا برایشان غول گردد و بر زمین شأن بزند.

می دانستند حالا دیگر وقت این نیست هر کدام دیگریر را مسوول بداند و دست روی دست بگذارد، برای همین هم در قبال خود و دیگران احساس تکلیف و وظیفه کردند تا ویروس بی تفاوتی زودتر از کرونا در نفس هایشان جا خوش نکند.

برخی ها باز هم نانشان را به جان مردم زدند و با احتکار و گرانفروشی نشان دادند انسانیت برایشان معنایی ندارد ولی تعدادشان کم بود، مردمی که مهربانی و وظیفه شناسی را خوب از بر بودند، تعدادشان آنقدر زیاد است که سودجویان اندک دیده نشوند البته قانون هم بیکار نبود و آنان را ادب کرد.

در این میان خیرین عرصه سلامت هم همراه با مدافعان این عرصه، پای کار آمدند و از جان گذشتند تا جان کسی به خطر نیافتد.

مردان و زنانی که به دل خطر زدند و در صف آرایی خود مقابل کرونا، نشان دادند که سوگندنامه هایشان تنها یک برگ کاغذ نیست.

شاید در تصور برخی ها، پزشکان متهم به قصور و کم کاری و زیر میزی دریافت و گاهی بداخلاقی بودند، اما حالا همه هم قدردان مدافعان خط اول سلامت هستند و برایشان آرزوی سلامتی کردند چرا که می دانستند، سلامت آنان یعنی سلامت بیماران کرونایی.

ماسک رایگان گام اول

شرکت شادمهر حریر کردستان از پیشگامان برطرف دغدغه و نگرانی مردم در روزهای نبود ماسک بود.

این شرکت که از واحدهای فراوریی پوشاک فعال بود، خط فراوریش را به فراوری ماسک اختصاص داد و به صورت رایگان فراوریاتش را توزیع کرد.

این واحد فراوریی روزانه چهار تا پنج هزار ماسک فراوری و عرضه می نماید.

هر چند متخصصین می گویند استفاده از ماسک برای افراد عادی ضروری نیست ولی همین اقدام توانست بار روانی مثبت و آرامش و امنیت خاطر را میان مردم ایجاد کند.

تعاونی ها هم از قافله خیرخواهی عقب نماندند.

از تعاونی معلولان باران در قروه که کارگرانش از معلولان و زنان سرپرست خانوار هستند گرفته تا تعاونی کوچکی در سنندج که در زمینه صنایع دستی کار می کرد و حالا خط فراوریش را به نفع سلامت جامعه تغییر داده، انواع ماسک فراوری می نمایند.

زندگی دست یاریگر توست

دانشجویان هم پویشی به راه انداختند و نامش را گذاشتند: زندگی، دست یاریگر توست.

آنها می خواهند عوارض اجتماعی کرونا را کاهش دهند و در کنارش رشد عقلانیت جمعی به وسیله افزایش آگاهی های عمومی، تقویت همبستگی اجتماعی و پرهیز از اقدامات متعارض و موازی با سیاستگذاران و دست اندرکاران این موضوع، ارتقای امید و نشاط اجتماعی در شرایط پر استرس کنونی به وسیله ایجاد آرامش در جامعه، ترویج فرهنگ یاری رسانی به وسیله پیگیری اقدامات پیشگیرانه و آموزش های خود مراقبتی و نیز در صورت لزوم مشارکت در خدمات رسانی بهداشتی و درمانی را به شهروندان آموزش دهند.

هر شهروند یک خیر سلامت

در گوشه و کنار شهرها هم می شد خیرین سلامت را دید، همان کودکی که در یکی از چهارراههای مریوان بین رانندگان ماسک و دستکش توزیع می کرد تا جوانانی که در پیاده روها همین کار را تکرار کردند.

داروخانه ای در خیابان فردوسی سنندج مواد ضدعفونی نماینده را به همان قیمت فاکتور می فروشد و اعلام آمادگی کرده ماسک را از واحدهای فراوریی خریداری و به رایگان در اختیار شهروندان قرار دهد.

دکتر رضا سلطانی، دکتر داروساز این داروخانه می گوید: قیمت مواد ضدعفونی چند برابر شده و چالشی را ایجاد کردیم تا محصولات موجود را به قیمت فاکتور عرضه کنیم.

وی اضافه نمود: شهروندانی که افشانه را با خود بیاورند، برایشان ماده ضدعفونی نماینده پر می کنیم و ارزانتر هم در می آید.

سلطانی یادآور شد: ماسک را به قیمت هر عدد 400 تومان خریداری و به رایگان در بین مردم توزیع می کنیم البته پولی که در این راه هزینه گردد، در برابر سلامتی مردم چیزی نیست.

وی که مسوول روابط عمومی انجمن داروسازان استان است، اضافه نمود: بیماری کار علمی خود را می نماید و تنها راه و روش مبارزه با آن پیشگیری است تا کمتر آسیب ببینیم.

سمن ها و کرونا

جوانان عضو 54 سمن در کردستان هم وارد عمل شده و در حوزه های آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشت و سلامت دست به کار شدند.

یاسین شریعتی رییس مجمع جوانان انجمن های مردم نهاد کردستان می گوید: در بیشتر شهرستان های استان، سازمان های مردم نهاد در حوزه آموزش و پیشگیری وارد عمل شده اند.

وی اضافه نمود: در سنندج با تشکیل کارگروه 9 نفره، هر سمنی در حوزه فعالیت خود اقدامات متناسبی در زمینه آموزش، پیشگیری و فراوری و توزیع لوازم بهداشتی دنبال می نماید.

شریعتی اضافه نمود: در بخش آموزش با اقلام چاپی در قالب بروشور و کاتالوگ در سطح شهرستان های درگیر کرونا، به آموزش پرداختیم و با حمایت اداره کل ورزش و جوانان، اعتباری برای حمایت از کارگاه های فراوری ماسک اختصاص یافته و روزانه 2 هزار ماسک در این کارگاه ها فراوری و در اختیار مردم قرار می گیرد.

وی تاکید نمود: با جذب حمایت مردمی و دولتی و استفاده از ظرفیت نیروهای داوطلب سمن ها دنبال می گردد تا بخشی از کمبود اقلام بهداشتی در حوزه پیشگیری جبران گردد و جهت را به سمت شسکت کرونا پیش ببریم.

حاشیه ها حاشیه امن کرونا نیست

عضو دیگر مجمع جوانان انجمن های مردم نهاد کردستان هم به تهیه و توزیع یک هزار ماسک در ناحیه منفصل شهری نایسر اشاره نمود و گفت: ما می خواهیم کرونا در مناطق حاشیه شهر، حاشیه امن برای شیوع پیدا نکند.

کاوه میرانی با بیان اینکه رسالت سمن ها این است که همیشه در دل مردم و دوشادوش آنان در مسائل باشند، تاکید نمود: جوانان مجمع، همه خطرات را به جان خریده اند و در این عرصه وارد شده اند تا به رسالت خود عمل نمایند در عین اینکه با دقت از خود در برابر بیماری محافظت می نمایند.

وی به بچه ها کار و زباله گردها هم اشاره نمود و اضافه نمود: همه کوشش خود را می کنیم تا بتوانیم دولت را متقاعد کنیم تا فکری برای این قشر آسیب پذیر کند تا در خانه بمانند و بتوانند از مساعدت دولتی و یا خیرین بهره بگیرند.

وی به خانواده ها هم توصیه کرد به شرایطی که کرونا به وجود آورده به دیده فرصت نگاه نمایند و وقت بیشتری را باهم بگذارند و اوقات خود را با خواندن کتاب و دیدن فیلم سپری نمایند و به پویش در خانه بمانیم عمل نمایند تا این بیماری زودتر ریشه کن گردد.

به فکر کار و زندگی مردم

برخی ها هم که چنبره کرونا بر کار و زندگی مردم و آموزش را دیدند دست به کار شدند تا همه گیری این ویروس را کاهش دهند، مثلا معلم جوان قروه ای به سرعت، اپلیکشنی طراحی کرد تا دانش آموزان از درس و مدرسه جا نمانند.

مصطفی اعظمی آموزگار پایه ششم دبستان شهید ابراهیم حیدری با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا برای مدتی طولانی مدارس را به تعطیلی کشانده، درباره طراحی این برنامه گفت: این برنامه که بر پایه اندروید طراحی شده، قابلیت تدریس آنلاین دارد و کتاب ها و جزوات آموزشی در آن تعبیه شده و حتی آزمون و تکالیف هم در قالب این برنامه قابل انجام است.

وی تاکید نمود: با این حساب دانش آموزان بنده تعطیل نیستند و با بازگشایی مدارس با آمادگی کامل در کلاس درس و مشق حاضر می شوند.

فناوران پارک علم و فناوری کردستان هم پل کارت را طراحی کردند تا راه حل سالم تری برای پرداخت و دریافت وجه ایجاد گردد.

این کارت دارای خدمات پرداخت و دریافت وجه بدون کارت و بدون تماس است که براساس اسکن کد QR و خدمات کوتاه برد Bluetooth طراحی شده است.

خدمات پل کارت بدون اپلیکیشن نیز قابل استفاده بوده و تنها با یک اسکن ساده QR وارد فرآیند پرداخت خواهد شد. علاوه بر آن تیم پل کارت دستگاه هایی با قابلیت ویرایش مبلغ فراوری کرده که برای کسب وکارهای مختلف قابل استفاده هستند.

پل کارت به دلیل اینکه نیازی به تبادل کارت و ورود رمز بر روی دستگاه کارت خوان ندارد، می تواند به کاهش پخش ویروس در کسب وکارها و در حین انجام عملیات خرید (پرداخت و دریافت وجه) یاری کند.

برای پیشگیری از کرونا، مراکز درمانی و دارویی، تاکسی و حمل و نقل و هر نوع کسب و کاری که دارای صف و شلوغی باشد، می توانند از این خدمت استفاده نمایند.

مهربانی همه گیر

این روزها مهربانی از کرونا سبقت گرفته و هرکسی دست دیگری را می گیرد، کرونا هرچقدر هم که بدی داشت یک خوبی دارد و آن هم این است که اگرچه بین دست ها فاصله افتاد اما دست دریافت ها زیاد شد.

کرونا به ما یاد داد که اگر باهم باشیم نگرانی ها کمتر است.

آخرین آمار

تا به امروز 179 نمونه از افراد مشکوک به ابتلای به بیماری کرونا در استان گرفته شده است که ابتلای 63 نفر در استان به ویروس کرونا قطعی و 99 نفر هم منفی اعلام شد و نتیجه آزمایش 17 نفر هم هنوز معین نیست.

افراد مبتلا در بیمارستان های 9 شهرستان این استان بستری هستند که شامل 29 نفر در سقز، 11 نفر در بانه، هشت نفر در سنندج، 6 نفر در قروه، 2 نفر در کامیاران، 2 نفر در بیجار، 2 نفر در مریوان، 2 نفر در دهگلان و یک نفر در دیواندره است.

کل مراجعین به بیمارستان های استان تا به روز یکشنبه 18 اسفند 280 نفر هستند و تا به امروز پنج بیمار کردستانی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند که از این تعداد چهار نفر در سقز و یک نفر در مریوان فوت کردند.

تا به امروز از بین افراد بستری شده چهار نفر در سنندج، 9 نفر در سقز، چهار نفر در بیجار، سه نفر در دهگلان، 2 نفر در سروآباد و یک نفر هم در مریوان از بیمارستان ترخیص شدند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران واگیرتر از کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران واگیرتر از کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید