بیشتر کشورهای اروپایی خواستار پیروزی بایدن هستند

به گزارش مدرسه سما، خبرنگاران، گروه بین الملل - پیمان یزدانی: دکتر ماریا خورولسکایا پژوهشگر گروه مطالعات سیاسی اروپا، انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بین المللی پریماکوف (IMEMO) وآکادمی علوم روسیه در مورد انتظارات اروپا از نتایج انتخابات 2020 آمریکا به خبرنگاران گفت: اگر بایدن در انتخابات آمریکا پیروز گردد، در روابط بین کشورهای حوزه اقیانوس اطلس پیشرفت هایی حاصل می گردد اما اتحادیه اروپا نباید انتظار تغییرات اساسی در روابط تجاری آمریکا، چین و سیاست های ناتو داشته باشد.

بیشتر کشورهای اروپایی خواستار پیروزی بایدن هستند

وی اضافه نمود: پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات 2016 آمریکا برای متحدان اروپایی ایالات متحده بسیار شوکه نماینده بود. در آن موقع، تعدادی از سیاستمداران و صاحبنظران فکر می کردند که می توانند 4 سال دیگر برای یک رئیس جمهور خوب صبر نمایند. 4 سال گذشت و حالا اروپا بار دیگر با این سوال روبرو است که از نامزدهای انتخاباتی آمریکا چه انتظاراتی می توان داشت و اینکه آیا نتیجه انتخابات آمریکا می تواند روابط قدیمی و حسنه این کشور با کشورهای حوزه اقیانوس اطلس را نجات دهد.

وی یادآور شد: علیرغم اینکه رهبران سیاسی اروپا از بیان واضح اینکه کدام یک از نامزدها برای آنها ارجح است، خودداری می نمایند، اما کاملاً بدیهی است که کشورهای قدرتمند اتحادیه اروپا مایلند که جو بایدن پیروز گردد و از پیروزی مجدد دونالد ترامپ می هراسند. آلمان به ویژه معتقد است در صورت پیروزی ترامپ روابط بین اتحادیه اروپا، ایالات متحده و آلمان با عصر یخبندان روبرو خواهد شد. کشورهای اروپایی از این می ترسند که انتخاب مجدد ترامپ منجر به ایجاد تعرفه های جدید گردد (به عنوان مثال برای اتومبیل)، سازمان تجارت جهانی را با بحران روبرو کند و حتی آینده ناتو را تهدید می نماید.

عضو آموزشگاه علوم روسیه در ادامه اضافه نمود: با این حال، استثنائاتی نیز وجود دارد. بعضی از کشورهای اروپای مرکزی و شرقی با ترامپ رفتار بهتری دارند. با وجود وخامت کلی روابط اروپا و آمریکا پس از پیروزی ترامپ، روابط آمریکا و لهستان به طور بی سابقه ای بهبود یافته است. ترامپ از سیاست های همتای لهستانی خود انتقاد نمی نماید، ورشو موضع سخت ترامپ در قبال روسیه را تحسین می نماید، و علاوه بر این، لهستان خواستار افزایش نیروهای آمریکایی (پایگاه فورت ترامپ) در خاک خود است. روابط شخصی خوب بین دونالد ترامپ و آندژی دودا رئیس جمهور لهستان نیز عامل حائز اهمیتی است. انتخاب مجدد ترامپ برای ورشو سودمند خواهد بود، چرا که لهستان می تواند از این فرصت برای پررنگ کردن نقش خود به عنوان واسطه بین واشنگتن و بروکسل استفاده کند.

وی تأکید کرد: با این حال، اگرچه بیشتر رهبران اروپایی ترجیح می دهند جو بایدن پیروز انتخابات آمریکا باشد، اما آنها انتظار بازگشت به روابط قدیمی ترانس-آتلانتیک در زمان جنگ سرد یا حتی در زمان دولت اوباما را ندارند. اگر کاندیدای دموکرات انتخاب گردد، احتمال ایجاد پیشرفت هایی می رود؛ اول از همه، از سرگیری مشارکت آمریکا در بعضی سازمان ها و توافق های بین المللی، به عنوان مثال سازمان بهداشت جهانی و توافق نامه اقلیمی پاریس. در رابطه با از سرگیری برجام، کارشناسان آلمانی ابراز امیدواری محتاطانه ای می نمایند، اما متأسفانه هیچ اطمینان کاملی وجود ندارد که بایدن بخواهد به برجام برگردد.

ماریا خورولسکایا اضافه نمود: اروپا انتظار ایجاد تحولات اساسی در سیاست تجارتی حمایتگرایانه آمریکا (از جمله سرانجام سریع اختلافات گمرکی با اتحادیه اروپا) و سیاست تحریم این کشور ندارد. چرا که اولاً، تحریم های نورد استریم 2 و چین ایده های سیاسی کنگره بود و دوم اینکه بایدن نیز به سیاست های پکن و پروژه نورد استریم 2 منتقد است.

وی گفت: کشورهای مختلف اتحادیه اروپا نسبت به همبستگی کاندیدای دموکرات با ترامپ در مورد خط لوله نورد اسرتیم 2 نقطه نظرهای متفاوتی دارند. رهبر اتحادیه اروپا، آلمان، از موضع آمریکا به شدت ناراضی است و تحریم های مربوط به این خط لوله گاز را مظهر سیاست حمایتگرایانه آمریکا و کوششی برای وادار ساختن اروپا به خرید گازLNG از آمریکا می داند. در مقابل، لهستان و بعضی از کشورهای حوزه بالتیک و اروپای مرکزی و شرقی از لفاظی ترامپ حمایت کردند و به آنها این اطمینان داده شده که اگر بایدن پیروز انتخابات گردد، سیاست آمریکا تغییر نخواهد نمود.

وی گفت: پیروزی بایدن در سیاست خارجی ایالات متحده نیز تغییرات اساسی ایجاد نخواهد نمود. بایدن نیز مانند ترامپ خواستار سهم بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا در حوزه دفاعی است و این خواسته با جدی تر شدن بحران مالی شدت بیشتری نیز خواهد گرفت. در سیاست آمریکا در قبال اوکراین و روسیه هم تغییر اساسی انتظار نمی رود. این واقعیت که هر دو جناح آمریکایی در سیاست سختگیرانه خود در قبال مسکو متحد هستند موجب رضایت لهستان و کشورهای بالتیک و باعث نگرانی قدرت های اروپایی می گردد که مایل هستند روسیه و آمریکا در مورد مسائل خلع سلاح به توافق برسند.

وی یادآور شد: برلین و پاریس نیز نمی خواهند واشنگتن در بحران اوکراین مداخله کند؛ بدیهی است که این کشورها چارچوب نرماندی را ترجیح می دهند. بر کشورهای اتحادیه اروپا هم پوشیده نیست که بایدن از سیاست سختگیرانه در برابر پکن حمایت می نماید. اتحادیه اروپا نگران این است که دولت بایدن ممکن است اروپا را به عنوان یک شریک در تقابل با چین در نظر بگیرد که این امر منافع اتحادیه اروپا را در مورد همکاری با چین تهدید خواهد نمود.

عضو آموزشگاه علوم روسیه در ادامه اضافه نمود: می توان نتیجه گرفت که بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا پیروزی کاندیدای دموکرات را ترجیح می دهند، اما درعین حال نسبت به بازگشت به روابط پیش از ترامپ هم خوش خیال نیستند. از این رو، رهبران کشورهای اروپایی، با هر نتیجه ای که انتخابات آمریکا می خواهد داشته باشد، با احتیاط به سمت تقویت استقلال خود پیش خواهند رفت. اما کشورهای اروپای مرکزی و شرقی مخالف عقب نشینی از روابط ترانس-آتلانتیک و تقویت استقلال هستند، زیرا آنها آمریکا را به عنوان یک سپر علیه روسیه می دانند و بیشتر به توانایی های دفاعی ناتو تکیه می نمایند تا به نیروهای مسلح اروپا و همکاری ساختاری مداوم (پسکو).

وی در سرانجام گفت: در عین حال، نباید در تمایل اتحادیه اروپا برای استقلال مبالغه گردد. این یک فرایند طولانی و آهسته است.علاوه بر این، آلمان که رهبری اتحادیه اروپا را به دست دارد تاکید می نماید که تمایل اتحادیه اروپا برای تقویت استقلال خود با روابط آمریکا منافاتی ندارد و تعهدات ناتو را تهدید نمی نماید. سوال این است که اروپا تا چه اندازه قادر به خودمختار عمل کردن است. کوشش های طولانی و ناموفق اتحادیه اروپا برای مقابله با سیاست های ایالات متحده در مورد توافق هسته ای ایران نشان می دهد که اروپای خودمختار هنوز ضعیف است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "بیشتر کشورهای اروپایی خواستار پیروزی بایدن هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیشتر کشورهای اروپایی خواستار پیروزی بایدن هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید