آشنایی با خواص موم عسل

به گزارش مدرسه سما، موم زنبور عسل، نوعی موم طبیعی است که به وسیله 8 غده فراوری موم در قسمت های شکمی زنبور های کارگر فراوری و به درون کندو تخلیه می گردد. خواص موم عسل بسیار مفید و متنوع است که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

آشنایی با خواص موم عسل

1. درمان بیماری های پوستی

باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکانس نوعی باکتری پوستی هستند که گستره وسیعی ازعفونت های پوستی مانند جوشدانه، کورک، کفگیرک، گل مژه، آبسه و بیماری های تهدید نماینده زندگی مانند مننژیت، سندروم شوک سمی و ... را ایجاد می نمایند. طبق مطالعات صورت گرفته به وسیله مرکز پزشکی تخصصی دبی، مخلوط موم عسل با روغن زیتون و عسل، از رشد این باکتری ها جلوگیری در پوست می نماید و روش موثری برای درمان بیماری های پوستی مانند درماتیت پوشکی، صدفک پوستی و اگزماست.

2. مرطوب نماینده پوستموم عسل، یک روش شگفت انگیز برای حفظ رطوبت پوست است و معمولا در محصولات تقویت نماینده پوست و کرم های آرایشی یافت می شود. با مخلوط موم عسل، روغن بادام و چند قطره ویتامین ای، می توانید یک داروی خانگی برای درمان خشکی پوست خود تهیه کنید.

3. محافظت از کبدطبق مطالعات منتشر شده از یک مجله پزشکی کره ای، الکل های موجود در خواص موم عسل، به علت داشتن آنتی کسیدان های آن، از کبد محافظت می نمایند و در درمان چربی کبد بسیار موثر هستند.

4. کاهش سطح کلسترولیکی از خواص موم عسل کاهش کلسترول است. موم عسل با داشتن کلسیم های چرب زنجیره ای، الکل ها و اسید های آلیفاتیک، دارای اثر تغذیه ای و تنظیم نماینده است. تحقیقات نشان داده است که این خاصیت موم عسل، به مقدار 7 درصد، کلسترول مفید را افزایش و به مقدار 8 درصد، کلسترول مضر را در بدن کاهش می دهد و فشار خون را تنظیم می نماید.

5. کاهش درد و التهابموم عسل یک داروی موثر برای تسکین درد و التهاب است و اثرات ضد تورمی ملایم دارد. این دارو به کاهش التهاب های ناشی از آرتروز، یاری می نماید و علاوه بر این، درد های مفصلی و مسائلی مانند سفتی و بی حرکتی مفاصل زانو را درمان می نماید.

6. از بین بردن آکنهموم عسل به علت دارا بودن ویتامین A، دارای خواص ضد عفونی نماینده، بهبود دهنده و ضد التهاب است. به همین علت، از آن به عنوان یکی از معروف ترین دارو های خانگی برای درمان آکنه استفاده می شود.

7. بهبود خشکی و ترک خوردگی لبعلاوه بر خواص موم عسل که در بالا بیان شده، موم عسل یک مرطوب نماینده فوق العاده است که لب های خشکیده و آسیب دیده را درمان می نماید و تورم ناشی از خشکی بیش از حد آن را کاهش می دهد. علاوه بر این، یک لایه محافظ در لب ها ایجاد می نماید که می تواند آن ها را از اشعه های مضر UV محافظت کند.

8. ساخت شمع های بدون زیاندود ناشی از روشن کردن شمع های پارافینی دارای مواد سمی است. استنشاق آن سلامت انسان را به خطر می اندازد. علاوه بر این ممکن است به لوازم خانگی مانند رایانه، لوازم الکتریکی و هواکش منزل آسیب بزند. شمع های ساخته شده از موم عسل، جاگزین مناسبی برای شمع های پارافینی هستند و این اطمینان را به شما می دهند که در فضا سم آزاد نمی نمایند و به لوازم خانگی آسیب نمی رسانند.

معایب موم عسلموم عسل ماده ای است که دستگاه گوارش انسان و سایر جاندران قادر به تجزیه مولکول های آن نیستند. یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت که تغذیه شده است از بدن دفع می شود.

مصرف موم عسل برای افرادی که به این ماده آلرژی دارند، توصیه نمی شود. مسائلی مانند اسهال، مسدود شدن بینی، ضایعه پوستی بثورات، خارش بدن و احساس خستگی، از علایم معمول آلرژی به موم عسل است. علایم شدید تر این آلرژی، شامل مسائل تنفسی و بلع، تنگی گلو، سر گیجه و حالت تهوع است. درصورت نادیده گرفتن درمان آلرژی به موم عسل، ممکن است این بیماری، به وسیله شوک آنفلاکتیک منجر به مرگ شود.

در صورت به کارگیری مواد غیر طبیعی، موم عسل می تواند تبدیل به ماده بسیار مضر شود و خطر جدی برای سلامت بدن را به همراه داشه باشد. کارشناسان حوزه پرورش زنبور و فراوری عسل معتقد هستند از آنجا که زنبورعسل برای درست کردن هر گرم موم، شش گرم عسل مصرف می نماید، احتمال تقلبی بودن عسل های موم دار عرضه شده در سطح خرده فروشی های شهر وجود دارد.

دارو هایی که زنبور، از سوی زنبورداران برای درمان در طول سال مصرف می نماید یا سمومی که علیه انگل های جلدی زنبور استفاده می شود، همگی در لایه های موم رسوب نموده و احتمال حضور سم در موم را بالا می برد. بر این اساس توصیه می شود که در صورت عدم اطمینان از سالم بودن موم، از جویدن و خوردن موم عسل خودداری شود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آشنایی با خواص موم عسل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص موم عسل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید